De zon schijnt weer voor huizenmarkt. De verkoopcijfers zijn aan de beterende hand. Daarnaast zijn de huizenprijzen én de hypotheekrente laag. Sommige huizenbezitters houden echter een restschuld over bij verkoop van hun huidige huis. In vijf vragen zetten we de gevolgen en mogelijkheden op een rij.
Ja, dat kan. Een restschuld is geen belemmering voor de verkoop van uw huis. Een restschuld is het verschil tussen de hoogte van uw hypotheek en de lagere verkoopprijs. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw restschuld af te lossen.
Welke mogelijkheden heb ik om mijn restschuld op te lossen?
Koopt u een nieuw huis, dan kunt u bijvoorbeeld de restschuld meefinancieren bij uw nieuwe hypotheek. U kunt ook zelf uw schuld aflossen met uw spaargeld of bij uw bank een consumptief krediet afsluiten.
Jazeker! Het is mogelijk om de rente over uw restschuld af te trekken van het inkomen. Aanvankelijk was dat voor een maximale periode van tien jaar. Sinds 1 januari kunt u de rente over uw restschuld maximaal vijftien jaar aftrekken.
Onder bepaalde voorwaarden kan NHG (Nationale Hypotheek Garantie) uw restschuld geheel of gedeeltelijk kwijtschelden. Bijvoorbeeld als u uw huis moet verkopen door een scheiding, overlijden van uw partner of niet verwijtbare werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid. Het is in deze gevallen altijd raadzaam om contact met ons op te nemen.
Heeft u een restschuld en bent u op zoek naar een nieuw huis, neem dan altijd contact met ons op. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing in uw persoonlijke situatie.
Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.