Boeuf bourguignon, konijn gestoofd in bier, hazepeper, fazant met gekonfijte witlof of een heerlijk stuk zalm van de gril. In menig huisgezin komen tijdens de komende feestdagen vijfsterrenmaaltijden op tafel. Maar wat drinkt u erbij? Met deze tips ontkurkt u de juiste fles wijn bij het juiste gerecht.
Een goede wijn maakt uw kerstdiner tot een culinair hoogstandje. Het versterkt elkaar op alle fronten! Onze wijnadviseurs geven u enkele handige tips voor deze feestmaand, zodat u met een gerust hart een lekkere fles wijn kunt ontkurken.
Staat er bij uw kerstdiner een kruidig stuk vlees of een wildschotel op het menu, dan kunt u het beste voor een zwaardere rode wijn kiezen. Met een pinot noir serveert u een kwaliteitswijn die de smaak van uw vlees naar een niveau hoger tilt. Een zekerheid. Maar heeft u weleens gedacht aan de Duitse evenknie Spätburgunder? Zeker zo goed, maar wel een stuk voordeliger.
Ook een Chianti Classico Riserva , Rioja Reserva en Cabernet-Shiraz misstaan niet op uw kerstdis. Bij klein wild zoals een haas is een stevige grenache-wijn (Chateauneuf-du-Pape, Gigondas, Vaqueras) de perfecte keuze.
Is uw maaltijd lichter van smaak, dan mag ook de rode wijn wat frivoler en lichter zijn. Maar u kunt ook kiezen voor een witte wijn. Bijvoorbeeld als u fazant of patrijs serveert, maar ook bij een wild konijn is witte wijn een uitstekende keuze. Een volle witte wijn zoals een chardonnay uit Australië of Californië, maar een mooie witte Bourgogne past hier uitstekend bij.
Eet u smakelijk!
Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.