De rente op uw spaargeld is historisch laag en daalt nog steeds. Uw appeltje voor de dorst smaakt later toch iets minder sappig dan verwacht. Beleggen is een goed alternatief, maar houdt ook risico’s in. We zetten alles voor u op een rij, want er is meer onder de (winter)zon.
De rente op uw spaargeld is momenteel zo laag dat het amper de inflatie overstijgt. Komt uw spaargeld boven de heffingsgrens in box 3, dan betaalt u zelfs vermogensheffing. Kortom: uw spaargeld wordt zelfs minder waard. Wat nu?
De keuze tussen sparen en beleggen is niet eenvoudig. Wat is wijsheid? Stel u daarom vooraf een aantal essentiële vragen. Welk doel heeft u voor ogen? Welk risico wilt u of kunt u lopen? Welk rendement wilt u behalen? Binnen hoeveel tijd wilt u uw doel bereiken? Wat zijn de kosten?
Maakt u een veilige keuze. Aan het eind van de looptijd krijgt u minimaal uw inleg terug. Gaat een bank met een vergunning van de Nederlandsche Bank failliet, dan garandeert DNB tot maximaal 100.000 euro per rekeninghouder.
De kans uw inleg kwijt te raken. In ruil voor dit risico ontvangt u mogelijk een hoger rendement. U kunt uw risico ook spreiden door over een lange termijn te beleggen of doorspreiding binnen uw beleggingsportefeuille. Let ook op de kosten, die drukken het rendement!
Uw spaargeld gebruiken om uw hypotheek of doorlopend krediet gedeeltelijk af te lossen. Minder schuld betekent lagere maandlasten.
kunt u beter niet aflossen. In dat geval is het misschien verstandig om uw spaargeld op deze rekening te storten. De rente bij een spaarhypotheek is namelijk hoger. Wilt u in de toekomst groter wonen, dan kan de hypotheekrenteaftrek in gevaar komen door tussentijdse aflossingen.
Is zeer verstandig. Uw auto of wasmachine begeeft het precies op het moment dat het u niet uitkomt. En het voorkomt dat u (opnieuw) moet lenen.
Wilt u meer weten wat in uw situatie de beste oplossing is? Neemt u dan contact met ons op.
Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.