U kunt kiezen uit allerlei hypotheekvormen. Maar voor welke hypotheek of combinatie u ook kiest, een hypotheek is altijd gebaseerd op één of meerdere van de onderstaande hoofdvormen. Klik op een van de onderstaande vormen voor meer informatie:
Bij de aflossingsvrije hypotheek betaalt u maandelijks alleen de rente en – de naam zegt het al – u bent tijdens de looptijd niet verplicht iets af te lossen. Voorwaarde bij deze hypotheekvorm is dat de waarde van uw huis aanzienlijk hoger is dan het geleende bedrag. Lees meer over de aflossingsvrije hypotheek.
Met een annuïteitenhypotheek lost u elke maand af én betaalt u rente. Kenmerkend is dat u in het begin veel rente betaalt en weinig aflost. Aan het einde van de looptijd is dat juist andersom. Door de aflossing neemt namelijk de hypotheekschuld af en betaalt u steeds minder rente. Dit betekent dat uw netto woonlasten langzaam toenemen, omdat de rente fiscaal aftrekbaar is. Lees meer over de annuïteiten hypotheek.
Met een bankspaarhypotheek lost u tijdens de looptijd niets af. Naast de maandelijkse rente betaalt u inleg op een spaarrekening. Met deze inleg bouwt u (belastingvrij) vermogen op. De rente die u ontvangt op uw spaartegoed is dezelfde als die u betaalt over uw hypotheek. Met het opgebouwde vermogen op de spaarrekening lost u op de einddatum de hypotheek af. Lees meer over de bankspaarhypotheek.
Met een beleggingshypotheek bouwt u vermogen op via een beleggingsrekening. Pas aan het einde van de looptijd lost u de hypotheek af met wat u heeft opgebouwd met beleggen in aandelen-, obligatie- of mixfondsen. Deze hypotheekvorm biedt de meeste kans op een hoog rendement. Lees meer over de beleggingshypotheek.
Met de hybride hypotheek lost u niets af maar bouwt u met sparen óf beleggen vermogen op binnen een kapitaalverzekering. U kan kiezen hoe uw aflossing geregeld is en kan dat op elk moment aanpassen. Lees meer over de hybride hypotheek.
Met de krediethypotheek gebruikt u de overwaarde van uw woning om een lening af te sluiten. Dit geld kunt u volledig vrij besteden. Zo creëert u net dat beetje extra financiële ruimte om bijvoorbeeld uw tuin te veranderen, de studie van uw kinderen te bekostigen, of een nieuwe auto te kopen. Lees meer over de krediethypotheek.
Met een lineaire hypotheek lost u elke maand een vast bedrag af. Daarnaast betaalt u rente. Het bedrag dat u betaalt aan rente wordt steeds minder doordat u aflost en uw hypotheekbedrag dus steeds verder afneemt. Kenmerkend van deze hypotheekvorm is dat de hypotheeklasten in het begin hoog zijn en geleidelijker lager worden. Lees meer over de lineaire hypotheek.
Als ondernemer kan het soms een uitdaging zijn een hypotheek af te sluiten omdat u geen vast inkomen heeft. Per hypotheekverstrekker kunnen de voorwaarden variëren waaraan u moet voldoen om als ondernemer een hypotheek af te kunnen sluiten. Bij de ene hypotheekstrekker zult u bijvoorbeeld minstens twee jaar zelfstandig ondernemer moeten zijn voordat u een ondernemershypotheek af kunt sluiten, bij weer een andere hypotheekverstrekker kan dat zomaar drie jaar zijn. Wij kennen de regels en de verstrekkers als geen ander en helpen u graag aan een passende hypotheek. Lees meer over de ondernemershypotheek.
Zonder al te veel risico kunnen ouders op verschillende manieren hun kinderen een handje helpen. Door een schenking te doen of samen met u als starter de financiering af te sluiten. De ouder-kind hypotheek is dan een ideale oplossing. Lees meer over de ouder/kind hypotheek.
Lees meer over de overbruggingshypotheek.
Voor de financiering van bijvoorbeeld een chalet, stacaravan of appartement aan zee gelden echter andere voorwaarden dan bij een eerste woning. Speciaal voor deze categorie is de recreatiehypotheek in het leven geroepen. Lees meer over de recreatie hypotheek.
Een seniorenhypotheek, de naam zegt het eigenlijk al, is speciaal bedoeld voor senioren. Hypotheekverstrekkers zijn bij senioren vaak een stuk terughoudender als het om het afsluiten van een nieuwe hypotheek gaat. Ook al is er geen maximumleeftijd aan een hypotheek verbonden, er gelden bijvoorbeeld wel strengere inkomenseisen. Lees meer over de seniorenhypotheek.
Met een spaarhypotheek lost u tijdens de looptijd niets af. Naast de maandelijkse rente betaalt u premie voor de spaarverzekering. Met een deel van de premie bouwt u (belastingvrij) vermogen op. Het andere deel van de premie geeft u de zekerheid dat wanneer u voor het einde van de looptijd overlijdt, de lening wordt afgelost. Met het opgebouwde vermogen lost u op de einddatum de hypotheek af. Lees meer over de spaarhypotheek.
Voor starters is een annuïteitenhypotheek op dit moment de voordeligste hypotheekvorm om af te sluiten. Dit omdat u bij deze hypotheek nog in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek en daar als starter optimaal gebruik van kan maken. Bovendien zijn de eerste jaren de maandlasten lager en naarmate de looptijd vordert worden de maandlasten hoger. Lees meer over de startershypotheek.
U wilt graag een huis kopen om te verhuren. Met de verhuurhypotheek is een beleggingspand bereikbaar voor u. Het kopen van een beleggingspand is een goede investering: door de lage hypotheekrente zijn de maandlasten laag. Als u uw woning verhuurt kunt u rekenen op een mooi rendement. Lees meer over de verhuurhypotheek: huis kopen om te verhuren.
Een hypotheek afsluiten is voor zzp’ers vaak een traject vol uitdagingen. U heeft te maken met andere, vaak strengere voorwaarden. Maar omdat het aantal zzp’ers in Nederland nog steeds groeiende is, ziet de toekomst voor zzp’ers er rooskleurig uit. Hypotheekverstrekkers zijn flexibeler geworden en er is meer mogelijk geworden wat betreft een zzp hypotheek. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het regelen van een hypotheek voor zzp’ers; wij zijn immers zelf ook zelfstandig ondernemers en (her)kennen uw situatie. Lees meer over de zzp hypotheek.
Onderstaande gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.